spot_img

Maribor na krilih odličnega Lorgerja in dobre ekipne predstave do pomembne zmage

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 6. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostil RK Dobovo. Varovanci Luke Žvižeja so se razveselili pomembne zmage (28:23).

Domači so tekmo otvorili odlično, glavne zasluge za izvrstne prve minute pa gredo vratarju, Gregorju Lorgerju, ki je v uvodnih petih minutah zbral kar štiri obrambe. Soigralci so to pridoma izkoristili in po sedmih minutah vodili s 4:1. V naslednjih minutah so gostje izkoristili nekaj napak mariborske vrste in v 15. minuti izenačili na 4:4. Po nekaj minutah izenačene igre so gostje uspeli izkoristiti nezbranost v domači obrambi in prvič na tekmi povedli. Trener domačih, Luka Žvižej, je tako ukrepal in zahteval minuto odmora. Gostje iz Dobove so kljub pritisku Mariborčanov in gola v zadnji sekundi prvega polčasa, le tega dobili z 10:11.

Rokometaši Maribora so s premora prišli pripravljeni in odločni ter zaostanek prvega polčasa takoj poravnali. V uvodnih minutah je znova blestel vratar, Gregor Lorger. Po nekaj napetih minutah so domači preko izvrstnih akcij in lepega zaključka Leona Gregoriča v 41. minuti prišli ponovno do vodstva. Sledile so minute neprestane borbenosti na obeh straneh, po dobro izkoriščenih 7-metrovkah pa so domači v 50. minuti uspeli povesti tudi s +2 (20:18). V 53. minuti je na parket dvorane Tabor ponovno stopil tudi najboljši strelec v zgodovini kluba, Simon Razgor. Tudi v končnici tekme je bil dobro razpoložen Lorger, prav po njegovi obrambi pa je v 57. minuti za 24:20 zadel kapetan Tadej Sok. Dobova je nato še zadnjič pritisnila, a se je pri izidu 24:21 ob poskusu Dragana s 14 obrambo na tekmi vnovič izkazal Lorger. Ko je v 58. minuti zadel Leon Gregorič in povišal prednost na 25:21, je bila tekma odločena.

Najboljši strelec pri Mariboru je bil s šestimi goli Tadej Sok, pri Dobovi jih je sedem vpisal Nik Rantah. Za igralca tekme je bil izbran vratar Maribora Gregor Lorger.

6. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Dobova 28:23 (10:11)
Maribor: Lorger 14, Strašek; Knez, Dosedla, Veselinović 2, sok 6, Kovačec 2, Jerenec 3, Janc 4, Greorič 3, Blagotinšek 4, Razgor, Budja 1, Hedl, Nešić, Rakita 3.
Dobova: Glogovšek 2, Šafranko, 3, Dragan 2, Luzar, Matjašič, Husejnović, Kučič 2, Rantah 7, Šukić, Kamnikar 2, Mladkovič, Mlakar 5, Ferenčak, Kozolić, Meris, Blaževič.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img