spot_img

Maribor je znova postal Vilinsko mesto

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Neločljiv del decembrskega dogajanja v Mariboru je že vrsto let tudi festival ustvarjanja, druženja in svetlobe, znan pod imenom Vilinsko mesto. Kljub negotovim razmeram so organizatorji tudi letos pripravili vrsto dogodkov, ki bodo navdušili najmlajše in tudi starejše obiskovalce. Središče festivala je tako kot je to že v navadi postal Vetrinjski dvor, ki bo vse do 28. decembra nosil ime Vilinski dvor.

Vilinski dvor in festival Vilinsko mesto so Mariborčani dobro sprejeli, od tod tudi motivacija organizatorjev, da vsak konec leta pripravijo bogat in pester praznični program, ki so ga letos razširili tudi z novimi programskimi partnerji. Središče dogajanja ostaja Vilinski dvor, kjer bodo ves december potekale različne delavnice.

Najmlajšim bo tudi letos na voljo Vilinski studio. Vilinska preddvorana ponuja stik z avtorji in ustvarjalci. Izpostaviti velja tudi petkovo dogajanje namenjeno različnim generacijam, s katerim želijo v Vilinskem dvoru poskrbeti za druženje in nekoliko drugačno zabavo.
Prav tako ob petkih bo v Vilinskem dvoru mogoče prisluhniti odličnim glasbenim koncertom. Prvi bo na sporedu že jutri. Del letošnjega festivala Vilinsko mesto so tudi dobro sprejeti sprehodi po mestu, na katerih je mogoče Maribor spoznati drugače, kot na običajnem turističnem ogledu. Prvi sprehod je bil sicer načrtovan za danes, a je zaradi slabega vremena prestavljen na jutri.

Festival Vilinsko mesto bo sicer trajal do 28. decembra, program festivala pa je dostopen tudi na spletni strani Vetrinjskega dvora.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img