Maribor bo dobil moderno javno razsvetljavo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je pristopila k obnovi zastarele javne razsvetljave, zaradi neustreznosti katere je že prejela odločbo inšpektorata za okolje in prostor. Projekt, katerega vrednost je ocenjena na okoli pet milijonov evrov, bo po napovedih izvedla v javno – zasebnem partnerstvu.

Mestna občina Maribor je že pripravila projektno dokumentacijo, zasebni partner pa bo zamenjal obstoječe svetilke.Gre za pomemben projekt, katerega cilj je, da mesto pridobi energetsko učinkovitejšo razsvetljavo.V okviru projekta naj bi zamenjali okoli 16.000 svetilk.
Cilj MO Maribor je, da bi izvedba projekta trajala eno leto.

Prenovljena javna razsvetljava bo porabila manj električne energije in tako zahtevala nižje stroške obratovanja ter vzdrževanja, ki bo med drugim v približno desetih letih poplačala velik del sredstev vloženih v investicijo.

Eisenhut pa je še dodal, da občina na letni ravni za elektriko plačuje okoli 1,5 milijona evrov ter med 600.000 in 800.000 evrov za vzdrževanje. Napovedal pa je, da bo ta strošek po prenovi javne razsvetljave, najmanj prepolovljen.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img