spot_img

Maribor bo čaroben ne glede na epidemiološke razmere

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kljub slabim epidemiološkim razmeram se Maribor decembrski čarobnosti ne želi odpovedati. Z nekaterimi prilagoditvami in spoštovanjem vseh veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije, bo praznični program v mestu bogat in privlačen za vse generacije. Letošnja praznična okrasitev mesta, ki bo zasijala ta petek, bo nadgradnja lanske, v soju prazničnih luči pa bodo zažarele tudi nekatere nove lokacije v mestu.

Letos se tradicionalno praznično dogajanje v Mariboru predstavlja z novim imenom. Z imenom Čarobni Maribor želijo namreč v Zavodu za turizem Maribor še nekoliko bolj izpostaviti mesto in praznično dogajanje raztegniti tudi v druge mesece. Dogajanje, v kolikor bodo razmere to dopuščale, bo letos potekalo na več prizoriščih.

Na obeh prizoriščih bo sicer, v kolikor bodo razmere dopuščale, mogoče postaviti tudi koncertne odre. Sta pa že potrjeni dve novosti, ki jih v minulih letih ni bilo.
Letošnja svetlobna okrasitev mesta bo nadaljevanje zgodbe, ki jo je Maribor začel lansko leto. Gre za kombinacijo tople in hladne svetlobe ter različnih svetlobnih elementov.

Osvetljava se s projektom Lumina seli tudi na Magdalenski trg, svetlobne okrasitve pa bodo deležne tudi mestne četrti in krajevne skupnosti. Od 26. novembra do 29. decembra bo obratovala tudi tradicionalna praznična tržnica.

Čeprav bodo otroci tudi letos prikrajšani za sprejem dedka mraza pod Pohorjem, pa bo ta mesto tudi letos obiskal. Ponovno bo zaživelo tudi Vilinsko mesto, v okviru katerega letos načrtujejo približno 135 dogodkov.

Za obisk vseh dogodkov v okviru Čarobnega Maribora bo sicer veljal pogoj PCT.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img