Trend v preteklosti je bil, da so se mladi množično izseljevali v mesta. Tam so imeli službo, dobili so stanovanje in si uredili družinsko življenje. A trend se spreminja in vse več mladih se izseljuje na podeželje, tudi zato ker jim podravske občine zagotavljajo številne ugodnosti.

Selitve so v zgodovini človeštva nekaj normalnega. Tudi slovenski prostor so v različnih zgodovinskih obdobjih zajeli takšni ali drugačni migracijski valovi. In če so se v preteklosti množično izseljevali iz podeželja, danes temu ni tako tudi zaradi manjših občin, ki jim nudijo številne ugodnosti.

V Dornavo bodo tako za mlade zgradili bivanjske enote po ugodnih cenah. V Cirkulanah bodo razpisali štipendije, poskrbeli pa so tudi za najnižji komunalni prispevek med okoliškimi občinami. Z različnimi subvencijami želijo pritegniti mlade družine in jim omogočiti nakup parcel po ugodnih cenah.

Tako se mladim na podeželju odpirajo številne možnosti za ureditev eksistence. Ker manjše občine veliko denarja vlagajo v ceste in osnovno infrastrukturo bodo najbrž proste kapacitete tudi hitro popolnile.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj