spot_img

Manjša zasedenost Pohorskih gondol

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska gondola je v letošnjem letu prepeljala manj potnikov kot v enakem obdobju lani. Že tako slabi rezultati po katastrofalni zimski sezoni so se nadaljevali tudi v mesecu marcu, ko se je tudi Slovenija soočala z epidemijo covida-19.

Ker so se z zmanjšanjem števila potnikov sorazmerno zmanjšali tudi prihodki od prodanih gondolskih vozovnic, so pri podjetju Marprom posledično potrebovali nekoliko višjo subvencijo Mestne občine Maribor kot lani v prvi polovici leta. Ob Pohorski vzpenjači je speljan kolesarski park Bike park Pohorje, ki ga je od januarja do konca julija letos obiskalo 5500 kolesarjev, v enakem obdobju lani pa 7600. Razlog za manjši obisk pa enak kot pri vzpenjači.

Po ponovnem odprtju kolesarskega parka pa se že kažejo spodbudnejši rezultati. V prihodnje v Bike parku Pohorje načrtujejo izgradnjo dodatnih prog, predvsem lažjih, ki jih bo lahko uporabljalo čim večje število kolesarjev.
Med obiskovalci kolesarskega parka so letos v drugi polovici maja prevladovali domačini, saj so bile meje s sosednjimi državami takrat še zaprte, pozneje pa so se v kolesarski park začeli vračati tudi tujci.

Od druge polovice julija naprej pa je po novem vozovnice za vzpenjačo in kolesarski park moč kupiti tudi v turistično informacijskem centru v središču Maribora.

Z dodatnim prodajnim mestom tako želijo še približati uporabo njihovih storitev uporabnikom. Pri tem pa izpostavljajo, kako pomembno je, da soprodajno mesto lahko uredili v strogem središču mesta, na lokaciji, ki jo dnevno prečka veliko število ljudi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img