spot_img

Manj nesreč kot lani, a posledice so bile hujše

V zadnjem tednu

Na območju Policijske uprave Maribor so v obdobju med 1. 1. in 15. 7. 2020 obravnavali 1.473 (1.873) ali 21 % manj prometnih nesreč. V teh prometnih nesrečah je 11 (lani 6) udeležencev umrlo, 34 (lani 53) je bilo hudo telesno poškodovanih in 410 (lani 683) lahko telesno poškodovanih.

V prometnih nesrečah je bilo v navedenem obdobju na območju Policijske uprave Maribor udeleženih 69 (lani 80) ali 14 % manj voznikov enoslednih motornih vozil, od tega 27 (lani 56) voznikov motornih koles in 42 (lani 24) voznikov
mopedov.

Hujše posledice prometnih nesreč motorjev in mopedov

Glede na primerjalno obdobje leta 2019 so bile hujše posledice prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil. V prometnih nesrečah so umrli 3 (lani 2) vozniki motornih koles, 3 (lani 10) so bili hudo telesno poškodovani in 15 (lani 27) lahko telesno poškodovanih. Prav tako je v prometnih nesrečah umrl 1 (lani 1) voznik mopeda, 7 (lani 4) voznikov mopeda je bilo hudo telesno poškodovanih in 23 (14) lahko telesno poškodovanih.

Več umrlih kolesarjev kot lani

Na območju Policijske uprave Maribor je v enakem obdobju izstopala tudi prometna varnost kolesarjev. V prometnih nesrečah je bilo udeleženih 84 (lani 133) ali 37 % manj kolesarjev, od katerih so 3 (lani 1) umrli, 8 (lani 20) je bilo hudo telesno poškodovanih in 60 (lani 93) lahko telesno poškodovanih.

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč z udeležbo kolesarjev so bili prav tako neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran ali smer vožnje. V prometnih nesrečah so bili najpogosteje udeleženi kolesarji, stari nad 54 let.

Vse navedene vrste udeležencev cestnega prometa so velikokrat sami povzročitelji prometnih nesreč, v katerih so udeleženi. Vozniki motornih koles so v tem obdobju povzročili 48 % (lani 52 %) prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi, vozniki mopedov 64 % (lani 58 %), kolesarji pa 65 % (lani 62 %).

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel