spot_img

Malverzacije župana Pukšiča?

V zadnjem tednu

Župan občine Destrnik pa je minuli teden presenetil z odločitvijo, da namerava prodati občinske prostore v novi občinski stavbi, saj naj bi bili neustrezni in premajhni za vse. Izgradnja občinske stavbe ima pestro zgodovino, med drugim je projekt preiskovala že komisija za preprečevanje korupcije, ki je tako pri Francu Pukšiču kot tudi njegovemu takratnemu direktorju občinske uprave Miranu Čehu ugotovila kršitve, saj sta preplačala poslovne prostore v objektu Janežovski Vrh in brez uradne cenitve zamenjala občinska zemljišča z družbo Em-grad.

Zgodba izgradnje občinskih prostorov občine Destrnik sega že v leto 2011. Podjetje Em-grad je z občino Destrnik v času, ko jo je vodil Franc Pukšič, veliko sodelovalo. Em-grad je gradil tudi poslovno stavbo, v kateri se je občina po predpogodbi zavezala kupiti 638 m2 poslovnih prostorov za ceno 890.000 evrov.

Do realizacije predpogodbe ni prišlo, saj se je na Destrniku zamenjala oblast. Em-grad je ostal tudi brez lastništva poslovne stavbe. Objekt je bil prodan na dražbi, kupec pa zadruga Lipa Lenart, ki je bila izvajalec gradnje. Leta 2014 je Vindiš prevzel županovanje občine Destrnik, takrat pa se je kalvarija težav začela. A epiloga občani Destrnika niso dočakali.

Zaradi nerealizirane predpogodbe o prodaji oziroma nakupu je Em-grad na sodišču vložil tožbo v višini 1,3 milijona evrov plus zamudne obresti. Franc Pukšič se je s podjetnikom dogovoril za pobot.

Podjetja Em-grad ni več, kam je odšel se sprašujejo mnogi v Destrniku. Franc Pukšič je nedavno napovedal, da bodo sedaj prostore prodali in se selili nazaj v dotrajano nekdanjo stavbo občinskega vodstva, ki pa jo morajo naprej temeljito prenoviti. Poraja se vprašanje, kdo bo tokrat izvajalec in ali se bo tudi ta investicija končala na sodiščih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel