spot_img

Majica, knjigi in sadike lip za najmlajše Rušane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Da lahko majhna gesta pusti velik pečat, so v soboto dokazali v Rušah, kjer je županja Urška Repolusk obdarila otroke rojene v letu 2020. Za njih in njihove starše je bilo lansko leto iz mnogih vidikov polno izzivov in morda je celo prav, da so bili prvič obdarovani prav otroci rojeni v tem nenavadnem letu.

V kolikor se bo tradicija zares obdržala, lahko že v nekaj letih v Rušah pričakujemo nov in bogat drevored. Ob majici in dveh knjigah so otroci namreč dobili tudi sadiko lipe s priloženo ploščico z imenom novorojenca. In tako kot lahko zavetje najdemo pod krošnjami lip, bodo mladi Rušani našli varno zavetje v objemu svojih staršev.

Da so bila darila premišljeno izbrana so potrdili tudi starši, ki takšne geste niso pričakovali. Sodeč po številnih nasmehih, ki smo jih lahko opazili v soboto je torej jasno, da želijo v Rušah s to akcijo nadaljevati tudi v prihodnosti.

Tudi sicer si v Rušah prizadevajo, da bi se v Ruše priselilo čim več mladih in mladih družin. To jim želijo olajšati tudi z novimi stanovanjskimi gradnjami in subvencijami. Na Občini Ruše se zavedajo, da bo potrebno še veliko dela, če želijo ustaviti negativne trende. A optimizem lahko črpajo iz zadovoljstva tistih mladih družin, ki so si v Rušah že ustvarile svoj dom.

V Rušah sicer družine računajo tudi na subvencioniranje prehrane, avtobusnih prevozov in vrtca, ob gradnji doma pa tudi znižanje komunalnega prispevka za mlade družine.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img