spot_img

Majica, knjigi in sadike lip za najmlajše Rušane

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Da lahko majhna gesta pusti velik pečat, so v soboto dokazali v Rušah, kjer je županja Urška Repolusk obdarila otroke rojene v letu 2020. Za njih in njihove starše je bilo lansko leto iz mnogih vidikov polno izzivov in morda je celo prav, da so bili prvič obdarovani prav otroci rojeni v tem nenavadnem letu.

V kolikor se bo tradicija zares obdržala, lahko že v nekaj letih v Rušah pričakujemo nov in bogat drevored. Ob majici in dveh knjigah so otroci namreč dobili tudi sadiko lipe s priloženo ploščico z imenom novorojenca. In tako kot lahko zavetje najdemo pod krošnjami lip, bodo mladi Rušani našli varno zavetje v objemu svojih staršev.

Da so bila darila premišljeno izbrana so potrdili tudi starši, ki takšne geste niso pričakovali. Sodeč po številnih nasmehih, ki smo jih lahko opazili v soboto je torej jasno, da želijo v Rušah s to akcijo nadaljevati tudi v prihodnosti.

Tudi sicer si v Rušah prizadevajo, da bi se v Ruše priselilo čim več mladih in mladih družin. To jim želijo olajšati tudi z novimi stanovanjskimi gradnjami in subvencijami. Na Občini Ruše se zavedajo, da bo potrebno še veliko dela, če želijo ustaviti negativne trende. A optimizem lahko črpajo iz zadovoljstva tistih mladih družin, ki so si v Rušah že ustvarile svoj dom.

V Rušah sicer družine računajo tudi na subvencioniranje prehrane, avtobusnih prevozov in vrtca, ob gradnji doma pa tudi znižanje komunalnega prispevka za mlade družine.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img