Dotrajano vodovodno omrežje pesti številne občine v Spodnjem Podravju. Odprtih imajo veliko skupnih projektov, a kljub temu ostaja reševanje vodovodnega omrežja številnih predelov na plečih posameznih občin. Tako so v Cerkvenjaku morali sanirati vodovodno linijo Smolinci – Župetinci.

Gre za skupen projekt z občino Sveti Andraž, s katero so morali za nemoteno oskrbo z vodo nujno sanirati omenjeno omrežje. Pripravljajo pa se tudi na sanacijo vodovodne linije Ivanjski vrh – Cogetinci. Za ta projekt upajo, da bodo lahko pridobili evropska kohezijska sredstva v novi finančni perspektivi. Tako bodo 88 vodovodnih priključkov konec leta prenesli iz vaškega vodovoda na Mariborski vodovod.

Območje občine Cerkvenjak se v večji meri oskrbuje s pitno vodo prek javnega vodovodnega sistema v upravljanju javnih podjetij Mariborski vodovod in Komunalno podjetje Ptuj, določen del gospodinjstev pa se s pitno vodo oskrbuje tudi prek vaških vodovodnih sistemov ki so v upravljanju občine. To so vodovodi v Vanetini, Komarnici in vaški vodovod Grabonoš-Grabonoški vrh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj