V Makolah leto 2020 zaključujejo z večino uspešno realiziranih projektov, ki so si jih zadali. Zdravstvena kriza covid-19 sicer je vplivala na samo delovanje občine, vendar pa ni prinesla večjih zamikov načrtovanih investicij. S sprejetjem proračuna za leto 2021 pa že imajo izdelan načrt, katere vsebine bodo financirali, nadejajo pa se takšnega leta, kot smo ga poznali pred pojavom koronavirusa.

Občina Makole je v iztekajočem se letu realizirala veliko večino zastavljenih projektov, kljub zdravstveni krizi, ki je ohromila dobršen del vseh področij, od investicij, sofinancerstva, do same gradnje.

Vodilni na občini bodo po dokončno potrjenem proračunu za leto 2021 začeli z pripravo na najobsežnejši projekt, izgradnjo t.i. Belega mostu.

Zaradi dotrajanosti projekta so se na občini v posvetu z državnimi institucijami odločili, da omejijo število in težo prevoznih sredstev, ki se jih vsakodnevno nabere veliko.

Za finančno obremenjujoč projekt pa velja omeniti tudi 3. fazo sanacije OŠ Anice Černe v Makolah, ki bo po tej fazi obnovi dejansko bistveno manj energetsko potratna in bo v bistvu z že samoumevnimi standardi današnjega časa.

Za konec pa po besedah župana načrtujejo tudi obnovo prav tako dotrajanega mostu čez reko Varoš, ki sicer ni tako frekventen, kot beli most, vendar je statični pregled pokazal, da je tudi ta most potreben sistematične sanacije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj