spot_img

Ljudski vrt zasijal v novi podobi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Območje mariborskega športnega parka Ljudski vrt je zasijalo v novi podobi. Obnovljena zahodna tribuna stadiona, urejen trg in spomenik mariborskemu telovadcu Josipu Primožiču zaokrožujejo podobo športnega središča na levem delu bregu Drave, na mariborski občini pa obljubljajo, da z delom na tem območju še niso končali.

S slovesnostjo v Ljudskem vrtu sta bila danes obeležena dva pomembna trenutka v zgodovini mariborskega športa. Z obnovljeno tribuno stadiona Ljudski vrt je Maribor dobil stadion, ki ustreza vsem pogojem evropske nogometne zveze, na manjšem urejenem trgu pa je svoj spomenik dobil mariborski telovadec, gledališki delavec in slikar Josip Primožič – Tošo. V Ljubljani rojeni telovadec je na športnem in kulturnem področju v Mariboru pustil velik pečat, še najbolje pa ga opišejo besede njegove hčerke

Veliko dela pa je bilo v zadnjih letih vloženega tudi v prenovo zahodne tribune Ljudskega vrta. Ta je ohranila svojo značilno historično podobo, a pridobila vse tisto, kar potrebuje sodoben nogometni objekt.

Z Ljudskim vrtom sta tesno povezani dve mariborski športni legendi, ki sta bili povezani z vsemi večjimi uspehi mariborskega nogometa v zadnjih letih. Prenovljena tribune sta se tako razveselila tako trenutno še vedno najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance in najboljši strelec v zgodovini slovenskega klubskega nogometa.

S prenovo stare tribune, z začetkom obnove dvorane Tabor, napovedano gradnjo teniške dvorane in športnim vrtcem se mariborska športna infrastruktura na veselje mariborskih športnih delavcev po dolgih letih zatišja vendarle izboljšuje.

Infrastruktura sama pa brez tega, da bi jo tudi zares uporabljali, nima pravega pomena. Zato velja vabilo, da se kakšne izmed tekem v Ljudskem vrtu udeležite tudi sami.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img