spot_img

Likovna akademija na Zgornji Velki

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Likovna sekcija KUD Gabrijel Kolbič Zgornja Velk je izvedla že 14. Kolbičevo kolonijo, ki je zaradi preventivnih ukrepov za preprečitev koronavirusa ni potekala v prostorih krajevne skupnosti, ampak na osrednjem trgu omenjenega kraja.

Poleg amaterskih slikarjev pa se podobnih srečanj udeležujejo tudi akademsko izobraženi umetniki, ki svoje znanje skozi razvedrilno dejavnost prenašajo tudi na predstavnike, ki se s to vrsto umetnosti ne ukvarjajo profesionalno,

Vodja Kolbičeve kolonije je Andrej Velikonja, likovni pedagog na OŠ Sladki vrh, ki sodelujočim vsako leto pomaga pri pripravi in predstavitvi materialov za ustvarjanje likovnih izdelkov.

Že ime kulturnega društva pove, da njegovi člani velik pomen pripisujejo tudi Gabrijelu Kolbiču, enemu osrednjih kiparskih predstavnikov 20. st..

Letošnja likovna kolonija pa je bila, zaradi zdravstvene krize virusa covid-19, bistveno drugačna od tistih iz prejšnjih let. Predvsem število udeležencev je bilo bistveno nižje, kot v prejšnjih izvedbah. Člani društva pa upajo, da bo že 15. likovna kolonija bolj pestra, tako številčno, kot organizacijsko.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img