V turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji je bilo v juniju 2021 zabeleženih nekaj več kot 375.000 prihodov turistov in nekaj več kot milijon njihovih prenočitev, od tega največ v občinah Piran, Izola in Brežice. Tudi na Ptuju so si veliko obetali, saj je bila lanska turistična sezona za Ptuj presenetljivo dobra. Veliko domačih gostov je obiskalo najstarejše mesto v državi. A sezona z lanskoletno ni primerljiva.

Po poročanju časnika Večer je zasedenost Term Ptuj primerljiva z enakim obdobjem lanskega leta in leta 2019. Prevladujejo večinoma domači gosti in gosti iz okoliških držav iz oddaljenosti do 600 kilometrov. V obdobju pred pandemijo je bilo več tujih gostov, tudi iz bolj oddaljenih držav. Tranzitnih gostov letos skoraj da ni.

Slabše kot lansko leto so v novo turistično sezono stopili zasebni ponudniki, ki kljub velikem povpraševanju beležijo tudi številne odpovedi rezervacij.

Interventni ukrepi za lajšanje covid 19 posledic so rešili številne pred zaprtjem. Sedaj pa se soočajo z novimi izzivi, saj usposobljenega kadra enostavno ni moč dobiti.

Posledično menijo, da bodo pokoronske posledice izgube kadra morali reševati na nacionalni ravni, saj kadra v turizmu in gostinstvu kronično primanjkuje povsod po državi.
Tako upajo, da bodo z jesenskimi obiskovalci dosegli primerljivo raven z lanskim letom ali jo celo presegli.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj