Letos obnovljena Maistrova ulica

0
68

V Občini Šentilj za letos načrtujejo proračun v višini 13,6 milijona evrov. Epidemija covida-19 ga je precej oklestila, saj se bo vanj steklo za vsaj milijon evrov manj prihodkov od koncesij, kot bi se sicer. Kljub temu pa bodo v letu 2021 izvedli eno večjih naložb- rekonstrukcijo Maistrove ulice.

V občini Šentilj so začeli z gradbenimi deli v sklopu projekta rekonstrukcije dotrajane Maistrove ulice, ki bi se morala sicer že v lanskem letu, a se je zaradi administrativnih zadev projekt prestavil v obstoječo finančno perspektivo.

Nekaj naložb bo zato moralo na izvedbo počakati, glavne pa bodo kljub temu izpeljali, tudi s pomočjo kohezijskih sredstev in posojila v višini dveh milijonov evrov. V načrtu obstajajo obsežna vlaganja v cestno in komunalno infrastrukturno. Tako naj bi letos po napovedih župana zgradili šest kanalizacijskih vodov.

Po besedah župana Štefana Žvaba je v načrtu celovita obnova infrastrukture, ki bo tej ulici prinesla številne pozitivne učinke.

Projekt predvideva tudi razširitev zelenih površin, saj po celotni ulici zasadili 2440 grmovnih vrst, 100 dreves. Po obnovi pa bo Maistrova ulica dajala občutek nekakšne majhne avenije.

Kljub pandemiji novega koronavirusa, ki je močno vplival na prihodke občine pa je župan s svojo ekipo optimističen in poudarja, da si želijo tudi v tem letu investicijsko naravnan proračun realizirati v čim večji možni meri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here