spot_img

Letos kmetijsko-živilskega sejma AGRA ne bo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Čeprav so se na vse načine prizadevali, da bi letos med 22. in 27. avgustom na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni potekal že 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem “Agra 2020,” je prišla dokončna odločitev. Letošnjega sejma Agra zaradi novega koronavirusa ne bo, saj razstavljavcem ne more nihče zagotoviti, da njihove priprave ne bodo zaman, organizator pa ne želi ogrožati zdravja ne razstavljavcev ne obiskovalcev “Na Pomurskem sejmu smo letos imeli letos v programu, kar šest sejmov. Načrtovanje poteka sejma je bilo že v zaključni fazi, vendar nas je žal prehitel virus covid-19 in onemogočil organizacijo celotnega programa”, je dejal  predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec.

 

Kaj sploh je AGRA?

Radgonski kmetijsko-živilski sejem (okrajšano AGRA) je sejem, ki se vsako leto odvija na sejmišču v Gornji Radgoni. Je najpomembnejša tovrstna sejemska prireditev v državi, ki se je udeležujejo razstavljavci živine in kmetijskih izdelkov iz vse Evrope. Leta 2009 se je tako sejma udeležilo 1680 razstavljavcev iz 29 držav, leta 2014 pa 1750 razstavljavcev iz prav toliko držav.

Sejem je bil sicer v sodobni obliki prvič organiziran leta 1962 pod imenom Pomurski sejem. Leta 1975 je prireditelj prešel pod okrilje Gospodarskega razstavišča, leta 1993 pa se je osamosvojil kot samostojna družba Pomurski sejem d.d, ki ima zdaj v lasti radgonsko sejmišče.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img