spot_img

Letos dodaten dan dopusta za starše prvošolčkov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Začela je veljati novela zakona o delovnih razmerjih (ZDR), ki staršem zagotavlja pravico do dodatnega plačanega dne dopusta v primeru spremstva prvošolca v šolo na prvi šolski dan. Levica je pripravila novelo zakona o delovnih razmerjih. Med osebne okoliščine, za katere ima delavec pravico do plačane odsotnosti z dela je dodala spremstvo prvošolca v šolo na prvi šolski dan. Želeli so izenačiti zaposlene v zasebnem in javnem sektorju, saj slednjim dodaten dan plačane odsotnosti za to že pripada.

Novela pa ni bila usklajena z vsemi socialnimi partnerji, nasprotovali so ji namreč delodajalci. Kot so opozarjali, je zakon že določal en dan dodatnega dopusta za vse starše, ki imajo otroke, stare do 15 let, in obenem omogočal, da vsak delavec en dan dopusta v letu lahko koristi po svoji odločitvi brez soglasja delodajalca.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img