spot_img

Letos bomo dopustovali doma

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Direktor Klinike Golnik Aleš Rozman je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal, da zagotovo letos ne bomo počitnikovali v tujini. ČE in kdaj bomo lahko dopustovali doma, ni želel napovedovati. Kot je ocenil je Slovenija doslej v boju proti epidemiji “verjetno ena najuspešnejših držav”. V zadnjih dneh so trendi glede števila obolelih in sprejemov v bolnišnico ugodni. Število sprejemov upada. Po njegovih opozorilih je bistveno, da teh prednosti in ugodnosti ne zapravimo v naslednjem tednu ali dveh.

 Morali se bomo navaditi na novo realnost

Med drugim je poudaril, da se moramo navaditi na novo realnost. “V javnih prostorih bomo še naprej nosili maske, telesna razdalja bo ostala. Nekateri okuženi prebolevajo bolezen brez simptomov, zato je pomembna telesna distanca, uporaba mask in umivanje ter razkuževanje rok,” je poudaril.

“S tempom, s katerim se prekužujemo, bo trajalo več let, da se populacija prekuži. Ne moremo si privoščiti, da bi epidemijo nekontrolirano spustili med prebivalstvo, to bi preseglo kapacitete bolnišnic. Ob takšnem scenariju bi se nam lahko zgodilo, da tudi ljudje, ki imajo neko banalno zdravstveno težavo, ne bi dobili mesta v bolnišnici zaradi prenatrpanosti in izpada kadra,” je pojasnil.

Ob tem je tudi opozoril, da bodo morali ljudje še za nekaj časa “odriniti na stran in se izogibati druženju ob kavicah”. “To so situacije, ki pripomorejo, da se začne epidemija nekontrolirano širiti,” je opozoril.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img