spot_img

Leto investicij v občini Rače – Fram

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Konec leta 2019 so občinski svetniki občine Rače – Fram sprejeli proračun občine za leto 2020. Na prihodkovni strani je ta težak dobrih 8 mio evrov, na odhodkovni dobrih 11 mio evrov.

Razliko med prihodkovno in odhodkovno stranjo proračuna bo občina pokrila s prenosom ostanka sredstev iz leta 2019. Največja investicija leta 2020 bo je gradnja čistilne naprave, kajti obstoječa je že dotrajana, saj je stara že čez 50 let. Nova čistilna naprava bo zgrajena na isti lokaciji kot stoji obstoječa.

V letu 2020 bo za novo čistilno napravo namenjenih 1.976.000 evrov. V proračunu za leto 2020 so rezervirana tudi sredstva za širitev pokopališča v Framu, 200.000 evrov bodo namenili ureditvi javne razsvetljave ter na področju komunale 190.000 evrov za širitev in posodobitev zbirnega centra odpadkov.

Na področju družbenih dejavnosti se bo v letošnjem letu nadaljevala investicija namenjena namlajši populaciji občanov. Po županovih besedah pa bodo v občini Rače – Fram v letu 2020 poleg številnih investicij dobro poskrbeli tudi za civilno družbo ter občane vseh starosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img