Občinski svetniki občine Pesnica so takrat na 3. redni seji sprejeli dvoletni proračun. Proračun na odhodkovni strani za leto 2019 je znašal 8,87 mio eur, za letošnje leto pa 7,89 eur. Takrat je po besedah občinskih svetnikov šlo za prvi razvojni proračun občine.

Kljub temu, da je proračun že v pripravi pa je o večjih investicijah za prihodnji dve leti še prehitro govoriti. Se pa že kažejo ideje, kaj bi si občanke in občani v svojih krajevnih skupnostih želeli.

V prihodnji občinski proračun pa se seli investicija izgradnje Hiše štajerske glasbe v Jarenini, ki bo namenjena razstavi dosežkov Alfija Nipiča, listin in spominkov, ki jih je prejel kot član ansambla Avsenik ali osebno ter predstavitvi domače narodno zabavne glasbe.
Vse več slovenskih občin pa se odloča tudi za uvedbo participativnega proračuna.

Participativni proračun predstavlja mehanizem vključevanja občanov in občank v odločanje o porabi proračunskih sredstev. Občani lahko tako neposredno vplivajo in odločajo o porabi proračunskih sredstev v svoji občini. S tem se omogoča večja vključenost, da sami prepoznajo probleme ali možnosti izboljšav in sami predlagajo rešitve.

Sicer pa je bilo leto 2020 v občini Pesnica kljub epidemiji investicijsko obarvano. Novih pridobitev so se lahko razveselili občani vseh štirih krajevnih skupnosti in po besedah župana se bodo tudi v prihodnje trudili, da bodo krajevne skupnosti tudi v naprej čimbolj izenačene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj