Občina Ruše bo v skladu z državnim zakonom izedla vpzpostavitev odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Vodilni na občini so zato v iztekajočem se letu že pripravili projektno dokumentacijo za izvedbo projekta, prav tako pa so z občino Selnica ob Dravi podpisali sklep o skupnem projektu. Ena od prioritet te vodstvene garniture pa je tudi postopen razvoj vseh predelov občine Ruše.

Urejena komunalna infrastrukutra je v 21. stoletju v urbaniziranih okoljih praktično že samoumevna. Tega se zavedajo tudi v občini Ruše, kjer načrtujejo v prihodnjem letu začeti s celovitim reševanjem problematike odvajanja in čiščenja odpadnih vod v porečju Drave.

Slednje namreč predstavlja eno od prioritet občinskega vodstva v tem mandatu.
Po drugi strani zakon občinam v bistvu nalaga obvezo po vzpostavitvi gospodarske javne službe in odvajanja oz. čiščenja komunalne odpadne vode.

Da gre za pomemben projekt potrjuje dejstvo, da je občina Ruše v iztekajočem se letu sklenila sklep o potrditvi dokumenta za investicijo odvajanja in čiščenja odpadnih voda, z občino Selnica ob Dravi. Za najoptimalnejšo rešitev pa se ponuja priključitev dela kanalizacijskega omrežja občine Ruše na ČN v Selnici.

Županja Urška Repolusk s svojo ekipo uvaja tudi participativni proračun, za katerega so letos namenili 32 tisoč evrov. V prihodnje pa se nadejajo višje vrednosti, ob predpostavki da ga bodo ljudje tudi pozitivno sprejeli.

Dolgoročni cilj vodilnih na občini pa je čim bolj enakomerno postopno razvijanje vseh predelov Ruš.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj