spot_img

Lenart bo prijaznejši kolesarjem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na današnji redni seji občine Lenart so občinski svetniki obravnavali operacijo Kolesarske povezave na širšem območju Slovenskih goric. Po besedah župana občine Lenart Janeza Krambergerja gre za enega večjih projektov bližnje prihodnosti, saj bo v sklopu projekta, pri katerem sodeluje kar 11 slovenjegoriških občin, zgrajenih več kot 150 kilometrov kolesarskih povezav.

Občinski svetniki v Lenartu so na današnji seji občinskega sveta obravnavali predinvesticijsko zasnovo investicijskega programa za operacijo Kolesarske povezave na območju Območnega razvojnega partnerstva Slovenske gorice.

Gre za enega večjih projektov prihajajočega obdobja, zgrajenih pa bo več kot 150 kilometrov novih kolesarskih povezav.

Tudi v Lenartu se zavedajo, da gre za velik in pomemben projekt, katerega del so. V Lenartu bo eno od vozlišč kolesarskih stez, saj bodo od tu trase potekale proti Pernici, Radehovi, Sp. Porčiču, Sv. Ani, Benediktu, Voličini in Jurovskem Dolu.

Projekt je ocenjen na okoli 22 milijonov evrov, višji delež bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija, manjši  pa občine Slovenskih goric, ki v projektu sodelujejo.

Za enkrat gre le za približno oceno finančne slike, ki pa bo znana v prihodnjem letu.

Operacija Kolesarske povezave na območju Slovenskih goric se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Projekt bo prinesel številne kolesarske poti celotni regiji, med drugim pa bo vzpodbujal manjšo uporabo motoriziranih vozil , zlasti v urbanih območjih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img