spot_img

Legenda je rojena, izšla je biografija Marcosa Tavaresa

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru so javnosti predstavili biografijo Marcosa Tavaresa z naslovom Legenda. Brazilski nogometaš s slovenskim potnim listom, ki velja za enega najuspešnejših slovenskih nogometašev, je ob zaključku športne kariere Slovencem namenil knjigo, v kateri razkriva svojo življenjsko pot od revne brazilske soseske do statusa nogometnega velikana.

Na predstavitvi knjige so sodelovali Zala Stanonik iz Založbe Pivec, Jan Ternjak iz športne agencije Proelium, oba avtorja knjige Janja Vidmar in Boštjan Narat ter Marcos Tavares. Slednji je v nagovoru spomnil na trnovo pot, ki jo je prehodil od favele do statusa legende mariborskega oz. slovenskega nogometa.

Marcos se je zahvalil vsem s katerimi je sodeloval v NK Maribor in z njim spisal zgodovino. Navsezadnje gre za najboljšega strelca prve slovenske lige in igralca z največ nastopi za vijoličaste v celotni zgodovini kluba. Veliko pa mu pomeni, da so ga Mariborčani vzeli popolnoma za svojega someščana.

Knjiga z naslovom Legenda je sicer razdeljena na dva dela. Prvega, ki se nanaša bolj na Marcosovo osebno zgodbo je spisala Janja Vidmar, ki ji je ne glede na dolgo pisateljsko kilometrino ta knjiga predstavljala velik zalogaj.

Športnemu delu se je posvetil Boštjan Narat, kateri je imel pri zbiranju podatkov lažje delo, a je kljub temu trajalo kar precej časa, da je zgodbo kronološko postavil v eno smiselno celoto.

Knjigo bodo sprva prejeli tisti posamezniki, ki so oddali naročilo v predprodaji, na policah knjigarn ter Vijolčnih bajt pa jo boste lahko našli od 30 novembra naprej.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img