spot_img

Ledna dvorana je nujno potrebna obnove

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ledna dvorana je bila uradno odprta novembra leta 1974, v vsem tem času pa so našteli več kot 3 milijone obiskovalcev. In to klju temu, da dvorani manjka fasada, prav tako pa je potrebno izgraditi notranji del na južni strani in obnoviti streho, ki pušča. Obnova dvorane bi prinesla možnost organizacije vrhunskih dogodkov, saj Ledna dvorana pomembno prispeva k razvoju športa in rekreacije, kar je bistvenega pomena za razvoj športne kulture.

Vrednost investicije bi po grobih ocenah znašala 1,5 milijona evrov. Ledna dvorana je bila sicer v lanskem letu del projekta energetske sanacije 24 javnih objektov v lasti Mestne občine Maribor. Delna energetska prenova Ledne dvorane je zajemala posodobitev tehnoloških ukrepov za energetsko varčnost objekta. S tem se je zmanjšala poraba energije in posledično so sedaj nižji obratovalni stroški objekta. Izvedli so vzpostavitev energetskega upravljanja objekta in vgradnja merilne opreme s pripadajočo krmilno-komunikacijsko tehnologijo. Prav tako je bila vgrajena toplotna črpalka za izkoriščanje odpadne toplote hladilnega sistema za led.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img