LASovi projekti za razvoj turizma

V Podlehniku se bodo v prihodnjem letu poleg infrastrukture osredotočali tudi na posodobitev turistične ponudbe, ki bi privabila več turistov oz. drugih obiskovalcev. Občina je tako že pridobila sofinanciranje iz Evropskega kohezijskega sklada in bo s Lasovimi projekti izgradila med drugim medgeneracijski center in revitalizirala viničarski muzej.

Občina Podlehnik v zadnjih letih poleg lokalnih in regijskih projektov, participira tudi pri državnih in evropskih. Župan Sebastian Toplak ocenjuje, da so bili v iztekajočem se letu, kljub pandemiji novega koronavirusa, v realizaciji finančno bolj obremenljivih nadpovprečno uspešni.

Težave imajo predvsem na področju administracije, pridobivanja lastništev zemljišč, ki vodilnim na občini predstavljajo praktično glavnino celotnega projekta. Realizacija slednjega je sicer pomemben del, vendar gre za paradoksalno včasih celo za najkrajši oz najlažje izpeljiv del investicije.

Kot enega pomembnejših projektov v prihodnjem letu velja izpostaviti gradnjo medgeneracijskega centra pri OŠ Podlehnik.

Občina pa sodeluje tudi pri projektih, ki bodo sam kraj in tudi širšo okolico naredili bolj zanimivo turistom oz. tujim obiskovalcem. Znana stavba, ki velja za eno najbolj obiskanih na področju turizma je tudi viničevski muzej, ki bo v prihodnjem letu deležen celovite prenove.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj