KZ Lenart dobaviteljem dolguje 2,2 milijona evrov

 

Dobavitelji Kmetijska zadruge Lenart niso podprli njeno pripojitev h Kmetijski zadrugi Ptuj. Zadruga jim je dolgovala skoraj 2,2 milijona evrov, zato k temu niso dali zelene luči.

Zaradi dolga pa so v težavah bili tudi kmetje na lenarškem in delno pomurskem območju, ki jim je zadruga dolgovala plačilo za mleko, koruzo, živino …

Prevzeli večino trgovin in poplačali dolgove kmetom

Kot poroča Štajerski tednik je Ptujska zadruga v najem vzela tudi sedem prodajaln od skupno desetih, in sicer v Lenartu, Benediktu, Cankovi, Sveti Ani, Cerkvenjaku, Jurovskem Dolu in Rogašovcih, medtem ko tistih v Kuzmi, Šalovcih in Veržeju niso prevzeli.

Kot je za Štajerski tednik pojasnil Branko Valenko, direktor Kmetijske zadruge Ptuj, da so kljub dejstvu da pripojitev ni uspela, s skupnimi močmi iskali druge možnosti, kako rešiti regijo in poskrbeti za varnost kmetov. Kmetije je pomladi potrebno oskrbeti z materialom, kar so storili, prav tako so jim tudi poplačali, kar jim je ostala dolžna KZ Lenart, ter se dogovorili za prevzem 11 milijonov litrov mleka na leto, pa tudi za odkup živine in kmetijskih pridelkov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj