Društvo upokojencev Zgornja Kungota je s pomočjo občinskih sredstev kupilo novo vozilo, za prevoz starejših. Prvovrstno pa bo namenjeno kot prevozno sredstvo za razne opravke, obisk trgovine, zobozdravnika ali plačila položnic na Pošti. Brezplačno pa ga lahko koristijo vsi starejši nad 69 let.

Občina Kungota velja za po površini za sorazmerno veliko občino, z značilnih gričevnatim reliefom oz. razpršeno poselitvijo. Posledica tega pa je predvsem težka dostopnost starejših do najnujnejših storitev.

Občina Kungota bo polovični delež nakupa, ki je sicer vreden 12,500 evrov, krila iz občinskega proračuna. V Društvu upokojencev pa so nad to potezo izredno zadovoljni.
Upokojenci, ki potrebujejo prevoz morajo dan prej pozvati DU Zgornja Kungota, ki jim naknadno sporoči možen termin prevoza.

DU Zgornja Kungota sicer šteje kar 460 članov in v svoji t.i. Hiši vseh generacij organizira številne delavnice, prireditve in druženja za starejše. V bodoče pa si želijo predvsem vrnitve v normalne tirnice, po turbulentnem epidemičnem času.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj