Krožna ekonomija v prehranskih verigah

Proizvodnja hrane neposredno vpliva na okolje, zalogo virov in surovin ter generiranje odpadkov. Za zagotavljanje trajnostnega razvoja je preudarno uporabljati naše vire, pri tem pa vse deležnike seznaniti s krožnim gospodarjenjem v prehranskih verigah.

Številne izobraževalne institucije širom EU začenjajo sprejemati izobraževalne programe trajnostnega razvoja. Študije kažejo, da kljub temu še vedno obstajajo številne vrzeli pri zagotavljanju celostnih programov, ki bi obravnavali področje prehrane in krožnega gospodarstva. V okviru projekta Train – CE – food so se tega izziva lotili v Znanstveno raziskovalnem združenju EPEKA.

Tako so pripravili učni načrt,  s pomočjo katerega se bodo mladi naučili poslovnih modelov na področju krožnega gospodarstva in prehranskih verig preko spletnega učenja, delavnic in usposabljanja na daljavo.

Vpeljave drugačnih modelov prehranskih verig je izziv prihodnosti, ki pa je zaradi številnih okolje-varstvenih problematik nujen za obstoj človeštva.

Interes med mladimi, pa tudi profesorji je velik. V projektu sodelujejo tudi partnerji iz drugih držav evropske unije, s katerimi izmenjujejo znanje in dobre prakse.

video novice

00:04:44
00:03:54

Slovenski mlekarji v težavah

00:03:37

SKP preboj ali pesek v oči?

00:04:10
spot_img

Še več branja...

PODOBNI ČLANKI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj