spot_img

Krek: “Pojavljajo se informacije o novem sevu.”

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Epidemiološke razmere v državi se znova zaostrujejo. Včeraj je bilo opravljenih 7367 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih izvidov je bilo kar 2145 oziroma 29,1 odstotka vseh opravljenih testov. Skupno število hospitaliziranih je 427, od tega je 122 bolnikov na intenzivni negi. Umrlo je devet ljudi. Direktor NIJZ dr. Milan Krek je ob tem opozoril tudi na informacije o novem sevu, ki naj bi bil še kužnejši od seva delta. Čeprav razvoja dogodkov ni želel napovedovati, pa naj bi se število odkritih okužb povečevalo.

Ob tem je direktor NIJZ posvaril pred novo nevarnostjo, ki naj bi prihaja iz Velike Britanije. Tam je bil namreč odkrit nov sev, še kužnejši od trenutno dominantnega seva delta. Krek dodaja, da svetovalna skupina za covid ne zagovarja vnovičnega zaprtja države, a tega ne izključuje, v kolikor bi se razmere še dodatno zaostrile.

Ker je bilo v preteklosti v boju z epidemijo premalo sodelovanja, nismo bili tako uspešni, kot bi lahko bili, dodaja Krek in ob tem poziva Slovence, naj se v luči vse bolj negotovih razmer, končno prebudijo. Z vsemi odmerki cepiva je sicer cepljenih 52 odstotkov celotne populacije. Med polnoletnimi jih polno cepljenih 62 odstotkov, med starejšimi od 50 pa 73 odstotkov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img