Kraja traktorja in poškodbe na fasadi objekta

 

Policisti operativno-komunikacijskega centra PU Maribor so v zadnjih 24 urah na območju PU Maribor prejeli 406 klicev, od tega je bilo 118 interventnih klicev.

Na področju kriminalitete so obravnavali 18 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja premoženjske kriminalitete. Evidentirali smo 10 kaznivih dejanj tatvine, 2 kaznivi dejanje vlomov v različne objekte in 5 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari.

Kraja traktorja

Med odmevnejšimi zadevami s področja kriminalitete sta dva primera odvzema motornih vozil in sicer je v prvem primeru neznani storilec na območju Spodnjega Dobrenja 16. 10. 2020 v nočnih urah odtujil delovni stroj, znamke Takeuchi s pripadajočimi tremi delovnimi žlicami. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika delovnega stroja za okoli 20.000 evrov. V drugem primeru pa je neznani storilec tekom minule noči na območju Zg. Senarske odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, modre barve, z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739 in s tem dejanjem oškodoval lastnika traktorja za okoli 44.000 evrov. Policisti v obeh primerih nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

Poškodbe na fasadi

Prav tako pa so se v minuli noči neznani nepridipravi znesli nad fasado stanovanjske hiše in pred hišo parkiranim osebnim avtomobilom na območju Slovenske Bistrice, saj so oboje prebarvali s črnim sprejem in v tem primeru lastnika hiše in avtomobila oškodovali za okoli 25.000 evrov.

27 prometnih nesreč

Na področju prometne varnosti so policisti opravili ogled 27 prometnih nesreč in sicer 4 prometne nesreče, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo. V preostalih primerih je nastala materialna škoda. Prav tako so policisti v tem obdobju trem kršiteljem odvzeli motorna vozila, ker so v prometu vozili motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na podočju javnega reda in miru so policisti obravnavali 12 kršitev in sicer 17 kršitev na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnem prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj