spot_img

Koronavirusa na Ptuju še niso zasledili

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V zadnjem času je poglavitna tema v Sloveniji pojav novega virusa Covid-19 oziroma t.i. Koronavirusa. Zaradi resnosti stanja je danes županja mestne občine Ptuj Nuška Gajšek sklicala sestanek s predstavniki Zdravstvenega doma Ptuj, Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ravnatelji osnovnih šol, direktorjem Šolskega centra Ptuj ter ravnateljem Gimnazije Ptuj.

Tema sestanka so bili ukrepi, vezani na širjenje koronavirusa ter priporočila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki odsvetujeta zbiranje večjega števila ljudi v zaprtih prostorih.
Na sestanku so se tudi pogovarjali o postopku, kako mora domnevno oboleli pacient v danem trenutku ukrepati.

Navodila za paciente, ki so pozitivni na Koronavirus ali obstaja sum da za njim bolehajo so točno določena in se jih slednji morajo striktno držati.

V zdravstvenem domu Ptuj so za domnevno obolele paciente uredili poseben prostor za sprejem.
Ljudje so zaradi hitrega širjenja čedalje bolj zaskrbljeni in potrebujejo jasna navodila, kako v takšnem primeru ravnati.
Zdravstveni dom Ptuj pa kljub resnemu stanju, zaradi širitve virusa, deluje nemoteno.

Širitev Koronavirusa torej lahko zajezimo z ustrezno higieno, upoštevanjem navodil strokovnjakov s področja medicine in predvsem z izogibanjem potovanj v kraje, kjer je stanje kritično. Prav tako je pomembno, da oboleli ne zapuščajo svojih domov in se držijo navedene procedure v danem trenutku.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img