Koper je Mariboru pokazal zakaj se vrača v Prvo ligo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Danes sta se v Ljudskem vrtu na prijateljskem obračunu pomerila Maribor in Koper. Po začetnem “otipavanju” iz obeh strani pa je v 9. minuti po imenitni podaji Dareta Vršiča spretno zadel Lovre Čirjak. 0-1 za goste. Maribor je po zgodnjem zaostanku odločno krenil po izenačenje, vendar brez pravega učinka. Vseeno pa tako hitrih in natančnih podaj v igri 15- kratnih državnih prvakov že dolgo nismo videli.

Pritisk Kopra

V 20. minuti si je Koper iz navidezno nenevarne situacije priigral t.i.”zicer, ki pa ga Čirjak ni izkoristil. Pri Mariboru so pod novim trenerjem očitno izboljšali fazo napada, v obrambnm delu pa so še zmeraj zelo neprepričljivi in neuigrani. Praktično je vsak omembe vreden napad gostov iz obale pomenil tudi nevarnost za gol Jasmina Handanovića, na kar je opozpril tudi Sergej Jakirović: “Moja prva naloga, ko sem prišel v klub,  je bila stabilizirati obrambo. Po mojem mnenju pa morajo prav vsi igralci, ki so na igrišču igrati aktivno obrambo .” 

Boljše obdobje Maribora

Koper pa je v drugem delu prvega polčasa v razmaku 3. minut preko desnega bočnega branilca Darka Mišiča skoraj podvojil vodstvo, kar bi vodilnim pri Mariboru moralo dati pošteno misliti. Predsenik Kopra Ante Guberac je igro svoje ekipe, predvsem v prvem polčasu močno pohvalil: “V prvem polčasu smo vsi videli, da je bila med nami in Mariborom velika razlika v našo korist. Maribor je realno celo dobro prišel skozi, saj je po priložnostih za zadetek bilo 2 proti 4 za nas.”  V 35. minuti pa so vijoličasti pokazali, da tudi če igrajo slabo znajo zadeti iz ene resne situacije. Po sprintu Luke Zahovića je žogo na robu kazenskega prostora podal Jasminu Mešanoviću, slednji je odložil žogo Roku Kronavetru, ki je z natančnim diagonalnim strelom poskrbel za izenačenje. Mat v treh potezah. Ob polčasu je bil izid 1-1, težko pa rečemo, da je bil rezultat realen, glede na številne priložnosti Kopra.

Drugi polčas, druga postava

V drugem polčasu je na igrišče, v nasprotju z pričakovanji, pritekla popolnoma spremenjena zasedba Maribora. Jakirović pa je po tekmi pojasnil svojo odločitev: “Včeraj sem precenil, da so bili igralci utrujeni, zato jih nisem hotel preveč forsirati, da se ne bi kdo  poškodoval. Vesel pa sem, da je pol ure odigral mladi Mutavčič, katerega je zamenjal Milec, ki se je poškodoval in se zdaj vrača v polni pogon.” Začetek nadaljevanja s strani Maribora pa je bil silovit, saj je po podaji Andreja Kotnika za 2-1 rutinirano zadel Gregor Bajde, ki postaja resen kandidat za prvo postavo. Bajde pa je poudaril, da tako tudi sam čuti: “Osebno mi je ta sistem (4-3-3 op.p.) veliko boljši v primerjavi s prejšnjim (4-2-3-1 op.p.). Ugaja mi, da sem lahko bolj na krilnem položaju, saj imam s tem več prostora za preigravanje. Res pa je, da sem odvisen od globinskih podaj (predvsem Amirja Derviševića) in upam da jih dobim čim več in tako pokažem svoje sposobnosti.” Ko se je že zdelo, da je Maribor “zavladal” na zelenici pa je Darko Mišič želel poslati predložek v kazenski prostor Maribora, vendar je podaja izpadla kot odličen “lob” strel, ki je popolnoma presenetil nepripravljenega Kenana Pirića za 2-2.

Maribor odgovora na gostujoče izenačenje ni našel, vseeno pa si je priigral dve “polpriložnosti”, ki pa sta ju Bajde in Tavares preveč lahkomiselno zapravila. Sledila je “uspavanka” iz obeh strani, delovalo pa je kot da sta se ekipi sprijaznili s (prijateljskih) 2-2. Pri tem je tudi ostalo, Koper pa je z hrabro in učinkovito igro nakazal zakaj se po štirih letih (več kot) zasluženo vrača v Prvo ligo Telekom Slovenije.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img