Zavod za turizem Maribor – Pohorje je v sodelovanju z Mestno občino Maribor, javnima podjetjema Nigrad in Snaga ter z Narodni domom danes predstavil program Čarobnega decembra 2020. Letošnji program bo seveda drugačen kot je ta bil pretekla leta. So pa vse dogodke in prireditve prilagodili ukrepom, ki veljajo v tem trenutku.

Vodilo Čarobnega decembra v Mariboru 2020 je varno in odgovorno ravnanje tako organizatorjev kot prebivalcev mesta. Obseg in način izvedbe načrtovanih vsebin pa bodo organizatorji sproti prilagajali veljavnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa.
Javno podjetje Snaga d.o.o. bo 4. in 5. decembra na Osrednji mariborski tržnici na

Vodnikovem trgu in na Mali tržnici na Dominkuševi priredilo Miklavževo darilno tržnico.
Osrednja praznična razsvetljava v mestnem jedru bo zasvetila prihajajoči konec tedna, Mestna občina Maribor pa jo bo letos dopolnila z novimi uličnimi lučkami, svetlobnimi figurami in okrašenimi drevesi.

V času Čarobnega decembra bo imela Osrednja mariborska tržnica na Vodnikovem trgu tudi dobrodelno noto: od 2. do 23. decembra bo tam potekala akcija »Božična vrečka Srečka iz mariborskih tržnic«

Na mestnih ulicah in trgih pa bodo mimoidoče razveseljevali raznovrstne svetlobne figure. Organizatorji bodo programe prilagajali epidemiološkim razmeram, tudi v priljubljenem Vilinskem mestu, kjer med drugim četrtkove in petkove koncerte do nadaljnjega prenašajo preko spleta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj