spot_img

Konec marca prva stanovanja v Pekrah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Stanovanjski sklad Republike Slovenije v letošnjem letu praznuje 30 obletnico delovanja. Eden večjih projektov, ki jih sklad trenutno vodi, je gradnja javnih najemnih stanovanj pod Pekrsko gorco, kjer naj bi se prvi najemniki vselili spomladi prihodnje leto. Šlo bo za čudovito sosesko, pravijo na skladu in opozarjajo, da si tovrstne gradnje v prihodnje ne bodo mogli več privoščiti.

Direktor Stanovanjskega sklad Republike Slovenije Črtomir Remec je ob 30. obletnici sklada predstavil dosežke sklada in spregovoril o prihodnjih načrtih. Stanovanjski sklad Republike Slovenije je tako v prvi treh desetletjih aktivno gradil in pridobival nova stanovanja.

Sklad skrbi tudi za povečanje ponudbe javnih najemnih stanovanj po stroškovni najemnini. Tako trenutno po vsej državi poteka več projektov, ki bodo slovenskem nepremičninskem trgu ponudili dostopna najemniška stanovanja.

Eden največjih projektov Stanovanjskega sklada Republike Slovenije je gradnja soseske v Pekrah. Prva stanovanja naj bi bila na voljo v začetku pomladi. Na skladu sicer opozarjajo, da se je gradnja soseske začela v nekih drugih časih, ko so na trgu veljale povsem drugačne razmere.

Racionalizacija projektov je v primeru javnih najemnih stanovanj nujna, saj je le tako mogoče zagotoviti dostopno najemnino. Višine najemnin zaenkrat še niso znane.
Stanovanjski sklad Republike Slovenije naj bi sicer v Mariboru gradil tudi sosesko Novo Pobrežje na območju Ulice Veljka Vlahovič. Začetek gradnje je predviden v letu 2025.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img