Končno v gradnjo novega vrtca

0
53

V Selnici ob Dravi bodo predvidoma prihodnje leto začeli graditi nov vrtec, s čimer želijo izboljšati pogoje predšolskega varstva v tej občini. Vrtec bo za osnovno šolo, kar pomeni, da bo bolj odmaknjen od glavne ceste kot sedanji.

Ta trenutek pripravljajo občinski prostorski podrobni načrt in vse dokumente za gradbeno dovoljenje za realizacijo projekta gradnje novega vrtca. Slednja je načrtovana v prihodnjem letu, še prej pa je morala občina morala kupiti zemljišče severno od telovadnice osnovne šole, za potrebe investicije.

Prostor je zelo primeren, saj je oddaljen od  glavne ceste, kjer se že več let pojavljajo negativni vplivi zaradi vse številčnejšega prometa. Vrtec na sedanji lokaciji pred šolo, ki je za današnje razmere premajhen, bodo opustili. Kaj bodo s tem objektom oziroma zemljiščem, se še niso odločili.

V okolici vrtca je načrtovano veliko zelenih površin, ki bi služile kot prostori za potek delovanja vrtca. Županja takšno odločitev pozdravlja in poudarja.

Starega vrtca ne bodo prodali, občinske želje pa so o pridobitvi še dodatnih zemljišč, ki so se v prejšnjih letih bolj prodajala kot kupovala in občina zdaj nima skoraj nič svojega. V projekt pa je vključena tudi nadgradnja športne dvorane.

S sosednjima občinama Ruše in Lovrenc na Pohorju pa si prizadevajo za izgradnjo doma starostnikov. Trenutno so jim najbližje takšne institucije v Mariboru in Radljah ob Dravi. Po besedah Krmeljeve pa je Upravna enota Ruše, kamor sodijo omenjene občine, edina upravna enote v Sloveniji brez doma starostnikov, čeprav se tako kot ostali kraji v Sloveniji soočajo z vedno višjim deležem starejšega prebivalstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here