Končnega datuma odprtja vrtcev in šol še ni

Potem ko so vzgojno-izobraževalne ustanove v petek prejele priporočila za ravnanje ob odprtju vrtcev in šol, so se v strokovni javnosti pojavila številna vprašanja v zvezi z izvedljivostjo navodil. Delo v javnih in zasebnih vrtcih, ki svoja vrata odpirajo prihodnji ponedeljek, naj bi sicer potekalo v manjših skupinah, in sicer za prvo starostno obdobje v skupinah po osem in za drugo starostno obdobje v skupinah po 10 otrok. Na ministrstvu za izobraževanje prosijo starše, naj v začetni fazi v vrtce pripeljejo samo tiste otroke, za katere ne morejo zagotoviti varstva doma.

Največja težava bo zagotoviti dovolj prostora, saj je večina že sedaj pokala po šivih. Če prostora ali kadra ne bi bilo mogoče zagotoviti, bo skupnost vrtcev Slovenije pozvala ministrstvo, naj sprejme drugačne odločitve.
Prihodnji ponedeljek bodo poleg vrtcev svoja vrata v omejenem obsegu odprle tudi šole. Šolarji prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja v osnovnih šolah bodo razvrščeni v skupine do 15 otrok. V skupinah do 15 otrok bodo izobraževanje nadaljevali tudi učenci 9. razredov, ki pa naj bi se v šole vrnili 25. maja. Za učence od 4. do 8. razreda bo izobraževanje še naprej potekalo na daljavo. Tiste med njimi, ki so neocenjeni ali negativno ocenjeni oz. imajo težave z izobraževanjem na daljavo, bo lahko šola od 25. maja povabila v šolo in z njimi izvajala dopolnilni pouk.

Končno odločitev o datumu odprtja, predvidenega za 18. maj, bo vlada na podlagi aktualnih zdravstvenih in epidemioloških ocen strokovne skupine ministrstva za zdravje sprejela v drugi polovici tega tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj