Koncert orkestra slovenske vojske

0
26

V Sloveniji bomo obeležili 30. obletnico ključnih dogodkov, ki so pripeljali do osamosvojitve in nastanka samostojne države. Osrednja slovesnost bo državna proslava 25. junija na Trgu republike v Ljubljani. Druge večje in manjše dogodke bodo poleg državnih organov pripravile tudi občine in različna združenja. In minulo soboto so takšen dogodek pripravili tudi v občini Pesnica.

Minulo soboto je območno združenje slovenskih častnikov občin Kungota, Pesnica in Šentilj v sodelovanju z Občinami Kungota, Pesnica in Šentilj organiziralo koncert orkestra slovenske vojske v počastitev 30. obletnice osamosvojitve Slovenije.
Obmejne občine so bile strateško najpomembnejše in veliko občanov se je s srcem bojevalo za samostojnost Republike Slovenije. Med njimi je tudi podžupan občine Šentilj Vlado Maher.

Slovenski parlament je 5. junija sprejel sveženj osamosvojitvenih zakonov, ki so predstavljali temelj za novo nastajajočo državo. In čeprav so številni dogodki namigovali na spremembe, se je resna napetost začela leta 1990.
Tako so v orkestru slovenske vojske ob tem častitljivem jubileju pripravili koncerte.
K praznovanju visokega jubileja samostojnosti pa je svoj kamenček v mozaik domovine postavila tudi pevka Nuša Derenda. In čeprav Nuša prihaja iz Dolenjske jo na Pesnico vežejo prav posebni spomini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here