spot_img

Komunalnim problematikam ni videti konca

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska občina v vsakoletnem proračunu zagotavlja več milijonov evrov za zagotavljanje urejene komunalne in cestne infrastrukture, a kljub temu je občinskega denarja za vse načrtovane projekte premalo. Zato se v najbolj degradiranih območjih, med katere spada tudi mestna četrt Brezje-Dogoše- Zrkovci, že upravičeno sprašujejo, kdaj bodo številne komunalne težave dokončno odpravljene.

Mestna občina Maribor vsako leto vlaga znatna sredstva za zagotavljanje učinkovite komunalne in cestne infrastrukture. Številni mestni svetniki pa opozarjajo, da to nikakor ne zadošča vsem potrebam, saj so določeni cestni odseki praktično v katastrofalnem stanju, brez jasno izražene želje po sanaciji.

Mestni svetnik iz vrst stranke Naša Dežela Miha Recek opozarja na komunalno katastrofo v Dogošah, ki postaja t.i. poglavitno odlagališče mesta.

MČ Brezje- Dogoše Zrkovci se že leta sooča z komunalno problematiko v zvezi centralno čistilno napravo v Dogošah. Pred časom je mestna oblast obljubljala dokončno rešitev s strategijo ravnanja z odpadnim blatom, a to še do danes ni rešeno.

Mestna četrt Brezje-Dogoše-Zrkovci velja za enega izmed predelov Maribora, v katerega se je v preteklih letih vlagalo najmanj v celotni občini. Kronično pomanjkanje občinskega denarja pa se pozna predvsem na komunalni in cestni infrastrukturi, ki nikakor nista na zavidljivi ravni.

V mestni četrti pa so, kljub številnim obljubam o učinkovitejšem investicijskem področju previdni, saj so jim tudi prejšnje vodstvene garniture načrtovale marsikaj, pa to kasneje nikoli ni bilo izvedeno, predvsem kar v smislu degradacije območja z uvažanjem odpadkov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img