Kolopark v občini Kungota je namenjen osnovni šoli za izvajanje šolskih in obšolskih dejavnosti na področju športa, prav tako pa ga koristijo tudi vsi občani in tudi turistični obiskovalci, ki si želijo dodatnih športnih aktivnosti.

Investicijo so pričeli graditi že marca lani, zaključili pa so ga lani jeseni.  Vrednost investicije znaša 78.723,56. S projektom pa so se prijavili na »Drugi javni poziv za izbor operacij iz sklada ESRR za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju MO Maribor in Občine Kungota v obdobju 2014-2020«, od koder so pridobili tudi sredstva iz sklada ESRR.

Tudi šolarji so novo pridobitev, ki se nahaja tik ob tamkajšnji osnovni šoli. Mladi so pod budnim očesom mentorjev pripravili tudi pester program na uradni otvoritvi, kjer so vključili tako vrtičkarje kot tudi osnovnošolce.

V Kungoti je kolesarjenje zelo popularno. In če so prej kolesarili po razpoložljivih športnih površinah, katere zaradi umetne trave niso bile primerne, sedaj lahko kolesarske vragolije izvajajo na Koloparku. V občini pa že razmišljajo o nadaljnjih projektih, s katerimi bi mladim omogočili več površin za športno udejstvovanje in zdravo življenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj