spot_img

Koliko škode je povzročilo julijsko neurje?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občino Lovrenc na Pohorju je v juliju prizadelo močno neurje, ki je povzročilo ogromno materialne škode. Po tako imenovani hudi uri je Direkcija Republike Slovenije za vode s svojim koncesionarjem, podjetjem VGP Drava, pričela s prvimi interventnimi deli. Slednja se nanašajo predvsem na čiščenje struge ter zaščito najbolj ogroženih objektov ob strugi.

Neurje v občini Lovrenc na Pohorju, je kot smo že poročali povzročilo veliko materialne škode. Reka Radoljna je poplavljala in močno poškodovala celotno strugo in odnašala material, rušila drevesa ter pri tem poškodovala več manjših mostov. Uničena je bila tudi gospodarska javna infrastruktura. Kakšna pa je končna ocenjena finančna škoda?

Občina Lovrenc na Pohorju je takoj po neurju aktivirala vsa razpoložljiva tehnična sredstva za odpravo najnujnejših posledic, nemudoma pa se je ukrepala tudi Direkcija za vode in interventno napotila koncesionarja gospodarske javne službe urejanja voda, VGP Drava, v izvajanje sanacijskih ukrepov. Po zagotovilih župan pa gre za največjo naravno katastrofo v zadnjem desetletju, ki bo pustila posledice tudi pri načrtovanju prihodnjih projektov.

Sočasno z izvajanjem sanacije po neurju pa na občini nadaljujejo z zagotavljanjem učinkovite cestne infrastrukture, natančneje bodo sanirali Cvetlično ulico. Obnova bo zajemala asfaltiranje vozišča, ureditev odvodnjavanja, postavitev javne razsvetljave in postavitev ustrezne prometne signalizacije. Projekt je sicer vreden 140, 000 evrov.
Cestna infrastruktura je v Lovrencu na Pohorju zgledno urejena, kljub temu pa obstajajo predeli, ki so še potrebni celovite sanacije oz. tam še sploh ni bilo izvedeno asfaltiranje cestišča.

Prva faza, sanacija Trškega jedra se zaključuje, realizacija preostalih dveh faz pa je odvisna predvsem od pridobivanja državnih sofinancerskih sredstev, predvsem z naslova Ministrstva za infrastrukturo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img