V občini Šentilj poleg projektov na področju komunalne in cestne infrastrukture načrtujejo tudi vzpostavitev dodatnih kolesarskih povezav in sicer v skupni dolžini 7 kilometrov. Predvsem velik potencial vidijo ob reki Muri in v Ceršaku, ki veljata za območji tik ob meji z Avstrijo, s čimer je zanimiva tudi tujim turistom oz. obiskovalcem.

Omenjeni kolesarski povezavi pa nista edini, ki jih imajo v občini Šentilj v planu vzpostaviti. Planirajo tudi izgradnjo poti za kolesarje od mejnega prehoda Trate do Lenarta. Kljub vsemu naštetemu pa je v načrtu tudi najpomembnejša regijska oz. vseslovenska povezava.
Nedavno so prejeli tudi evropska sredstva za postavitev dveh kolesarskih postaj s polnilnicami za e-kolesa in sicer pri Brodu na Muri in starem mejnem prehodu Šentilj. Župan Štefan Žvab pa je opozoril tudi na pomen projektiranja osrednje kolesarske povezave v Sloveniji.

Občina Šentilj torej z različnimi aktivnostmi sledi tako državnim kot evropskim smernicam na področju zagotavljanju e-mobilnosti. S tem pa tudi dopolnjujejo dejavnosti in ukrepe, s katerimi občina postaja čedalje bolj trajnostno usmerjena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj