spot_img

Kolesarske povezave izven projekta Kolesarke

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Podravski regiji se po administrativni potrditvi projekta Kolesarke obetajo številne dodatne kolesarske povezave. Kljub temu pa nekatere občine že pripravljajo projekte za zagotavljanje učinkovite infrastrukture za kolesarje. Slednji so sicer ločeni od regionalnega projekta Kolesarke, a bodo tudi sofinancirani iz različnih skladov. Po zagotovilih nekaterih županov pa se občine že pripravljajo na črpanje sredstev iz prihajajoče finančne perspektive 2021-2027.

V Podravski regiji bo po uradno potrjenem projektu Kolesarke vzpostavljenih več deset kilometrov novih kolesarskih povezav. Občine pa kljub temu že pripravljajo projektne dokumentacije za realizacijo kolesarskih poti, ki so v regijskem projektu izvzeti.

Občina Kidričevo bo v sklopu projekta Kolesarke pridobila skoraj 15 km novih kolesarskih poti, kljub temu pa se s tem po zagotovilih župana ne bodo zadovoljili.

Tudi v občini Majšperk so do potrditve regionalnega projekta Kolesarke že pristopili k zagotavljanju infrastrukture za kolesarje, a so se ob tem zaradi oteženega terena soočali s nekaj težavami.

Pred vrati je tudi že nova finančna perspektiva 2021-2027, v sklopu katere se nadejajo tako državnih kot tudi evropskih sofinancerskih sredstev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img