Občina Kidričevo skupaj z ostalimi občinami Spodnjega Podravja lovi zadnji vlak, da bi z evropskim denarjem zgradila regionalno kolesarsko povezavo. Projekt pa je zastal, saj se zatika na številnih področjih, tudi glede pridobivanja zemljišč.

Župan občine Kidričevo je dejal, da je zelo  pomembno, da pridobijo zemljišča, četudi z razlastitvijo, saj jim sicer lahko pade celotna trasa kolesarske steze na Dravskem polju.. Največje nestrinjanje je v naseljih Cirkovce, Pongrce in Jablane, dejansko na trasi ob Framskem potoku.

Milan Unuk iz Zgornjih Jablan je poudaril, da je kmete v postopku pridobivanja zemljišč marsikaj zmotilo. Z načinom dela, kot ga lokalna skupnost pelje v njihovem primeru, se pač ne strinjajo. Svoje nezadovoljstvo so strnili v dopisu, ki so ga naslovili na občino. V njem med drugim opozarjajo na pomanjkljivo komunikacijo in slabo informiranost o projektu.

Na občini pa se nadejajo, da bodo ti krajani Zgornjih Jablan kmalu spoznali, da gre  ne samo za pomemben občinski pač pa tudi regijsko ključen projekt.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj