spot_img

Ko dolgotrajna oskrba v državi odpove

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Slovenske občine so se povezale v projekt Konzorcij 17, katerega glavni cilj je vzpostavitev mreže malih domov za starejše in alternativnih oblik bivanja s programi integrirane dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti. Za prvega predsednika je bil izvoljen župan Občine Vodice Aco Franc Šuštar, potrjen pa je bil tudi upravni odbor, ki si bo v prvi vrti prizadeval pridobiti državna in evropska sredstva za izgradnjo domov za ostarele, ki so posebno za manjše občine zelo zahtevna, a tudi zelo pomembna in potrebna investicija.

V projekt 25 občin so se vključile tudi podravske – Benedikt, Cirkulane, Destrnik, Majšperk, Podlehnik ter sosednji Rogatec. Občine konkretne ideje že imajo, upajo le še na evropska sredstva.

Več pomoči svojcem pri skrbi za starostne svojce

Po podatkih Skupnosti socialnih zavodov trenutno na posteljo v domu starostnikov čaka blizu 11.000 starostnikov. Vzrok temu naj bi bil v nerazvitosti alternativnih oblik rokovanja s starejšimi in onemoglimi. V Konzorciju so razvili projekt, katerega bistvo je oblikovanje programov in storitev za starostnike, bolne in invalidne osebe ter priprava dokumentacije in vlog za pridobitev evropskih sredstev (še) v tej in prihodnji finančni perspektivi za programe dolgotrajne oskrbe.

Projekt predvideva 11 načinov, ki bi jih lahko uporabile občine za soočanje z izzivi starajoče se družbe.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img