Knjižnice še naprej omogočajo izposojo gradiv, a z zdravstvenimi prilagoditvami

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Knjižnice po vsej Sloveniji ponovno uvajajo izposojo, vendar so morale način delovanja prilagoditi trenutnemu epidemiološkemu stanju.  Ponekod bo tako mogoč le brezstični prevzem.

Zaostritve ukrepov, spremenjeno poslovanje

Včerajšnji sprejeti ukrepi vlade navajajo, da se s ponedeljkom zapirajo vse nenujne trgovine – odprte bodo ostale le trgovine z živili, lekarne, pošte in banke.

Knjižnice bodo zato primorane, tako kot v prvem valu ponovno vzpostaviti brezstično poslovanje. Uporabniki lahko  gradivo rezervirajo po spletu ali telefonu, v knjižnici jim ga nato izposodijo in pripravijo za prevzem na dogovorjenem mestu. Izposoja knjig na daljavo  je mogoča tudi s poštno dostavo, v knjižnicah pa uporabnike vabijo predvsem k uporabi e-knjig.

Mariborska knjižnica

V vseh enotah Mariborske knjižnice se, kljub zaostritvi ukrepov proti širjenju koronavirusa, niso odločili za spremenjen način dela v primerjavi s prejšnjim tednom saj za obisk zunanjih obiskovalcev te ostajajo zaprte. Direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak: V tem trenutku je karkoli težko napovedovati, saj so razmere resne. Zanimanje za izposojo knjig ni upadlo, še naprej kolikor je možno omogočamo brezstično izposojo.«

Univerzitetna knjižnica Maribor

Podoben režim so uvedli tudi v Univerzitetni knjižnici Maribor, kjer lahko bralci naročeno gradivo prevzemajo s knjižnično izkaznico v avli knjižnice, vračajo pa  izključno v trezor za vračanje gradiva v Miklošičevi ulici.

Gradivo pa je potrebno predhodno naročiti prek Moje knjižnice v Cobiss+ ali mobilne aplikacije mCOBISS, izjemoma na e-naslova ukm@um.si. Prevzem je možen v dveh delovnih dneh.

                         Trezor za vračanje gradiva, UKM Maribor

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

V času covida-19 je poslovanje spremenila tudi Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, ki omogoča dostop do knjižničnega gradiva na prilagojen način. Vršilka dolžnosti (v.d.) direktorice Mirjana Doberšek:

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img