spot_img

Ključne tematike razvojnega programa Podravja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in različnih institucij v Podravju so na srečanju v Lenartu izmenjali mnenja o potrebnih ključnih postavkah regionalnega razvojnega programa za to regijo v obdobju 2021-2027. Kot najpomembnejšo so izpostavili boljšo povezanost in sodelovanje kot doslej.

Pred vrati je novo programsko obdobje, kjer morata regija kakor tudi država pripraviti razvojne in operativne programe, ki bodo osnova za uspešno in učinkovito črpanje EU sredstev v novi finančni perspektivi. Z razvojnimi partnerji v Podravski regiji pripravljamo Regionalni razvojni program za Podravje 2021–2027.

Slovenija je za potrebe evropske kohezijske politike razdeljena v dve kohezijski regiji – Zahodno in Vzhodno. Po zadnjih razpoložljivih statističnih podatkih iz leta 2016 dosega zahodna kohezijska regija 99 odstotkov povprečne razvitosti EU, vzhodna pa le 68 odstotkov.

Tako govorniki kot udeleženci konference so v luči dobre priprave na novo kohezijsko obdobje 2021-2027 strnili mnenja in poglede o ključnih razvojnih vsebinah, s katerimi bi v novi finančni perspektivi lahko dosegli razvojni preboj regije Podravje.

Ključna novost, ki jo prinaša posodobljeni okvir evropske kohezijske politike v obdobju 2021 – 2027 je združeno izvajanje skladov in enoten sklop pravil, ki zmanjšujejo birokracijo in prinašajo enostavnejše postopke v okviru dodelitve sredstev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img