Ključ uspešnosti je povezovanje

0
58

Nagrado Zlati kamen za leto 2021, ki se podeljuje občinam z največjim razvojnim potencialom, je prejela občina Benedikt. Po besedah župana Milana Repiča prvega mesta, zaradi močne konkurence niso pričakovali, a so zato še toliko bolj zadovoljni z nagrado, ki je potrditev uspešno izpeljanih projektov v zadnjih letih. Poleg lokalnih se je namreč občina Benedikt uspešno povezovala tudi na mednarodni ravni, kar je bilo ključnega pomena za prejem Zlatega kamna 2021.

Pretekli petek je potekala 10. zaključna prireditev in podelitev nagrad Zlati kamen 2021. Za razvojno najperspektivnejšo občino vzhodne regije je bila razglašena Občina Benedikt, ki je v zadnjih letih na več področjih naredila določen napredek, kar je strokovna komisija tudi opazila in jim podelila nagrado.

Občina Benedikt se je namreč v zadnjih letih izrazito usmerila v demografski razvoj, s številnimi novogradnjami privabljajo tako mlade družine, kot tudi nove starejše priseljence iz ostalih regij po Sloveniji.

Slednja so v bistvu v tako majhni občini novost, ki so jo začeli uvajati šele pred nekaj leti. Z evropskimi projekti pa vodilni celotni občini želijo pristaviti neko dodano vrednost.

Rdeča nit letošnje podelitve nagrad Zlati kamen je bilo sodelovanje, pa naj bo to na lokalni, državni ali mednarodni ravni, kjer je občina Benedikt pokazala veliko potenciala in napredka.

Eden izmed pomembnejših je gotovo uspešna izpeljava občinskega podrobnega prostorskega načrta, s katerim bi občina lahko odkupila  določena nepozidana zemljišča in na njih ponudila nove vsebine za nadaljnje projekte v uradno najbolj razvojno naravnani občini Podravske regije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here