Letošnje leto je prekrižalo načrte tudi v Rušah. Občina Ruše je namreč želela izpeljati številne investicije, a se pri nekaterih zaradi objektivnih razlogov ni izšlo. Realizacija občinskega proračuna je tako slabša od pričakovanj, nekateri za letos načrtovani projekti pa bodo svojo realizacijo dočakali prihodnje leto.

Načrtov je bilo veliko, končni rezultat pa zaradi negotovih razmer slabši od pričakovanj. Izbruh globalne pandemije je posledice tako pustil tudi v Rušah, kjer bodo nekateri projekti zaključeni kasneje od prvotnih predvidevanj. Zaradi ohromljenosti državnih institucij in številnih restrikcij se je namreč zapletalo že s pridobivanjem osnovne dokumentacije.

Zastoj se je zgodil pri dveh velikih projektih, pri obnovi Trga vstaje in rekonstrukciji Ulice Ruške čete. Po drugi strani je bila Občina pri nekaterih drugih projektih uspešnejša.

Prenove je bilo deležno tudi pokopališče, ruška županja pa najbolj obžaluje zastoj obnove Trga vstaje, ki bi z osveženo ponudbo in vsebino lahko postal prostor za druženje občanov, ko bodo to seveda razmere sploh dopuščale.

V Rušah se, tako kot povsod drugod, soočajo z razmerami, ki jih ni bilo mogoče napovedati. Načrtovanje občinskih investicij je v teh okoliščinah še toliko težje kot sicer.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj