spot_img

Kljub napovedi protesta staršev na OŠ Ljudski vrt zaenkrat brez večjih težav

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tudi na Ptuju brez težav pri vpeljavi samotestiranja ni šlo. Pred osnovno šolo Mladika s je nekaj staršev zbralo na mirnem protestu, velik protest pa so napovedovali tudi pred osnovno šolo Ljudski vrt. Tako je od 920ih učencev prvi dan prišlo v šolo 36 otrok brez soglasja za samotestiranje.

Največ okužb se prenaša v skupnih gospodinjstvih. Minuli teden je bilo takšnih okužb potrjenih po celi Sloveniji 2676. V šolah se je okužilo 557 posameznikov. Tudi na ptujski osnovni šoli je kar nekaj oddelkov v samoizolaciji.
V preteklosti smo že poročali o nespoštovanju ukrepov, saj mnogi starši navkljub prejeti karantenski odločbi otroke pošiljajo bodisi v šolo ali pa k izven šolskim interesnim aktivnostim.
Aktivno okuženih je 41.492 ljudi. Število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh znaša 1.968. Sedemdnevno povprečje okužb v državi je trenutno pri številki 2.622. Glede na nalezljivo različico delata koronavirusa so ukrepi za preprečevanje širjenja nujni za nemoteno izvajanje pouka na šoli.
- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img