spot_img

Kljub koronavirusu so v Benediktu izpeljali deveto redno sejo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V Občini Benedikt so minuli teden občinski svetniki ponovno zasedali. Zaradi upoštevanja vseh varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa je seja potekala v njihovem kulturnem domu.

Največ polemik je na dnevnem redu vzbujal odlok o rebalansu letošnjega proračuna, pa tudi odlok o obveznostih lastnikov in skrbnikov psov, odlok o javnem redu in miru, potrjevali so dokumentacijo za projekt in ureditev Motoričnega kotička in nekaj drugih točk, ki zadevajo življenje v občini.

Zamikajo se projekti sofinancirani iz državnih sredstev

Kot je razložil župan občine Benedikt Milan Repič so proračun že sprejeli decembra, a so ga na podlagi potrebe morali spremeniti. “V rebalansu smo upoštevali že učinke covida-19. Odločili smo se, da napravimo rebalans, čeprav že sedaj vemo, da bomo še enega morali narediti zaradi napovedanih sprememb – tako na prihodkovni kot tudi odhodkovni strani. Nekoliko bomo zamaknili projekte, ki bi naj bili sofinancirani iz strani države,” je razložil Repič.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img